Nieuws
Resultaten
Op 29 oktober 2021 hebben de consortia Closing the Loop (Nebest, GBN, Strukton en Antea group), Hergebruik Prefabliggers (RHDHV, Vlasman, DuraVermeer, Haitsma beton en SGS) en ViCi (Boskalis, Integraaljagers, Martens en ABT) het contract ondertekend om daadwerkelijk een getest prototype op locatie te realiseren als onderdeel van de SBIR circulaire viaducten.
Video van de bouw van het eerste circulaire viaduct in Kampen.
Op 21 september 2021 is de ligger Kromwijkdreef ingekort. Daarnaast is door consortium ‘Hergebruik Prefab liggers’ gedemonstreerd hoe de druklaag verwijderd wordt.
Rijkswaterstaat start samen met PIANOo een Buyer Group Circulaire Viaducten.
3 deelnemers mogen een prototype circulair viaduct bouwen.
De haalbaarheidsonderzoeken zijn afgerond. De volgende fase is het bouwen van een prototype.
Nu de haalbaarheidsonderzoeken zijn afgerond is het tijd voor het maken van prototypes.
Rijkswaterstaat streeft naar klimaatneutraliteit, nul CO2-uitstoot en een circulaire economie. De deadline voor dit streven is 2030. Het eerste circulaire viaduct is in 2019 gebouwd.
Rijkswaterstaat, Van Hattum en Blankevoort en prefab-bouwer Consolis Spanbeton bouwden samen het 1e circulaire betonnen viaduct van Nederland.
Het circulaire viaduct, gebouwd door samenwerkingspartners Van Hattum en Blankevoort, Consolis Spanbeton en Rijkswaterstaat, heeft de Betonprijs 2019 gewonnen in de categorie Circulair. Op 14 november 2019 is de Betonprijs uitgereikt aan Esther van Eijk, projectleider bij Van Hattum en Blankevoort.